Diamantens Historie (Del 1)
Hvornår starter diamantens historie? Diamanter bliver skabt under millioner af års massivt tryk under jorden, men det er ikke så meget det tekniske og tilblivelsen af diamanter, vi vil beskæftige os med i denne artikel. Derimod vil vi give dig et hurtigt indblik i, hvordan diamanten har taget en plads i os menneskers historie og verden.
Diamanter blev først for alvor en ting inden for smykkeverden i 1800-tallet. Indtil 1725 var det faktisk kun Indien, der kunne vise en Diamant, de havde fået gravet op. Herefter fulgte også Brasilien, der ligeledes var den heldige ejer af et eksemplar af ædelstenen.
I 1866 kom der for alvor en gang i diamant-industrien, hvor man i Sydafrika begyndte at industrialisere minedriften i landet. Indtil da blev Afrika anset som værende et værdiløst land, der ikke var rig på nogle særlige ting.
Jorden var umådeligt svært at dyrke, der var meget tørke og lignende. Men lige pludselig fandt man ud af, at kontinentet var rigt på diamanter.
Det var den blot 14-årige Erasmus Jacobs, der fandt en imponerende diamant i Sydafrika. Diamanten blev sendt videre til eksperter, der vurderede at diamanten havde en karat på intet mindre end 21,25.
Dette sendte Afrika i en udvikling, hvor der var stor fokus på at finde flere af de meget dyrebare ædelstene. Dette “eventyr” havde dog også en lang række fatale følgevirkninger, der blandt andet var krig.
Den mest berømte diamant i Sydafrika er er den såkaldte Cullinan Diamant, der blev fundet tilbage i 1905. Diamanten har en vægt på 621 gram, hvor især størrelsen og renheden har skabt dens berømmelse.
Diamanten blev købt af regeringen i Transvaal, der senere forærede den til Kong Edward 7 af England. Desværre valgte han at dele diamanten op i 9 enkelte diamanter, der i dag er en del af det britiske kongehus’ kronjuveler.
Diamanter er stadig den klart mest eftertragtede ædelsten. Dog har man ikke været i stand til at finde nye diamantminer i over 20 år, hvilket gør, at man er nødsaget til at grave dybere i de eksisterende miner. Dette gør, at det både er meget dyrt og farligt at finde nye diamanter.
Tak for støtten, Wellvita
Vi sender et stort tak til Wellvita, der har støttet udarbejdelsen af denne artikel. Hos Wellvita kan du læse meget mere om led smerter.